torsdag 10 mars 2011

Ny blogg...

Jag har en annan blogg redan, men jag har en liten hemlighet som jag tänkte skriva om här och den kan jag inte än skriva om på min vanliga blogg... Vill ni veta vad hemligheten är? :P

Jo jag är nämligen gravid igen :)

Sen i slutet på mars förra året så har jag å min kille försökt få ett andra barn. Det började bra. Efter någon månad så var jag gravid å jag vart överlycklig. Veckorna tickade på och jag mådde finfint! Men så en dag i början på juli så började jag blöda lite smått. Sen lite mer å mer. Natten emellan fredagen och lördagen åkte vi till Gynakuten på Dandryds sjukhus å fick konstaterat att jag fått ett missfall. Jag var då i vecka 12. Enligt läkaren så hade fostret dött redan nån gång vecka 6-7 men först då hade min kropp börjat stöta bort den, det var bara som en klump inuti mig och jag fick en tid för återbesök om att se så allt försvinnit ur mig.

Jag vart helt förkrossad!! Försökte tänka positivt att det måste ha varit något fel med barnet eftersom det dött, men det var svårt att vara positiv. På måndagen efter började jag få magsmärtor (värkar) som blev allt starkare och starkare. Till slut gick jag och satte mig på toaletten och då började det droppa blod och stora klumpar av blod kom ut. Det gjorde mer och mer ont. Min kille fick komma in i badrummet för att "övervaka" mig. Efter en 45min eller så kom det ut en stor mystisk klump och sen så rann blodet bara. Klumpen som kom ut visade sig vara det döda fostret. Så jag födde mitt döda barn ner i toaletten!

Blodet fortsatte rinna, så jag fick ringa GynAkuten och dom sa åt mig att komma in. Med en binda mellan benen åkte vi i ilfart till akuten. Halvvägs dit så hade bindan hunnit bli full och det blödde ner på lädersätet. Som tur va gick det att torka upp lätt och jag fick sätta mig på ett engångs-skötbordsunderlag. Väl inne på aktuen så slutade jag blöda och ett VUL kunde göras och läkaren såg då att allt var borta. Jag var tom... på fler än ett sätt.

Tiden gick och jag blödde ingetting. En månad senare började jag blöda igen. Jasså, är det dax för mens redan? Men nej det var ytterligare ett missfall. Det kändes precis samma som det förra fast mkt svagare värkar och efter ett besök på toaletten så kom det ut en mystisk mindre klump. Med det missfallet gjorde inte lika psykiskt ont, eftersom jag inte visste ens att jag var gravid.

Sen har det inte hänt nånting. Varje gång som det har närmat sig mens så har jag hoppats och hoppats att mensen skulle utebli, men icke! Den kom, månad efter månad. För var månad som gått så har hoppet sjunkigt. Jag började tror att jag inte skulle kunna få flera barn. Till slut så skaffade jag mig ägglossningstester, för att se om jag ens hade ägglossning. Men det hade jag. Efter mensen i slutet på januari i år så gav jag upp hoppet helt. Jag orkade inte längre med att hoppats. Skulle det bli nått så får det ske utan att jag går och väntar. Så när mensen inte dök upp i februari vågade jag inte knappt testa mig. Men nyfikenheten tog överhand och jag gjorde ett graviditets-test... och mycket riktigt jag va äntligen gravid!!

Så nu i skrivande stund är jag i vecka 7 (vecka 6+2 ). Jag vågar fortfarande inte hoppas allt för mkt på att få behålla denna gång. Jag tror jag inte vågar inse än att jag ska få ett till barn förrän jag får göra ett VUL eller ett vanligt UL.

Men så här är det iallafall... än så länge:
Du är i vecka 7.
Du har gått 6 fulla veckor och 2 fulla dagar (v6+2).
Du är i 1:a kalendermånaden.
Du är i 2:a graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 31 okt 2011
Du har 235 dagar kvar till beräknad förlossning.

1 kommentar:

  1. jag hoppas verkligen att allt går som det ska nu.. Det är tungt när det inte går som man vill.. kram

    SvaraRadera