fredag 18 mars 2011

Tummen ner...

Jag fick tips av en kompis att kontakta Gynmottagningen på Norrtälje sjukhus för att göra ett VUL, min kompis hade nämligen gjort ett där. Så igår morse ringde jag dit. Jag sa "Hej jag skulle vilja göra ett VUL för jag har fått två missfall innan och vill gärna se att fostret lever denna gång" Det va i princip allt jag fick säga, för sen började kärringen i andra ändan av telefonen pladdra på om att dom hade ont om personal just nu bla bla bla... å att dom inte gjorde några ultraljud sålänge man var frisk och mådde bra bla bla bla... å att skulle man göra det så kunde man bara se att det pågår en graviditet och man KANSKE kunde se ett hjärta slå bla bla bla och skulle man inte se ett hjärta slå så skulle man bara göra mig ännu mera orolig... och det va inte vetenskapligt bevisat ännu om att ultraljud skulle vara ofarligt bla bla bla. Hon pladdrade på i nästan 10minuter, inga frågor ställde hon till mig som vilken vecka jag är i och hur mina tidigare missfall gått till mm. Utan hon hänvisade till att jag skulle kontakta de privata klinikerna som sysslade med ultraljud.

Jag fick inte en chans att säga att jag mår bra fysiskt men jag mår dålig psykiskt för att jag är rädd varje gång jag går på toaletten å ska se blod på pappret. Jag fick heller inte säga att jag förväntar mig inte att se mer än att hjärta slå. Att se ett hjärta slå skulle vara mer än nog för mig å lugna mina nerver. Skulle inte ett hjärta slå så skulle jag kunna förbereda mig på att det inte bli ett barn denna gång och slippa behöva gå med ett dött foster i mig i nästan 6veckor innan min kropp stöter ifrån sig det.

Så tummen ner för Gynmottagningen i Norrtälje (iallafall f*tt kärringen som svarande i telefonen)!!

1 kommentar:

  1. Men fy fan vad dåligt!! Sådär får man ju bara inte säga till någon som fått missfall och är orolig. Tycker du ska antingen ringa igen och hoppas på att få prata med någon annan eller försöka få tid till en privat läkare.
    Jag blir orolig att det hänt nåt bara du inte är online på msn på ett bra tag, så du ska veta att jag tänker på dig varje dag och håller tummarna så hårt att jag nästan får ont i dom, bara för att jag hoppas så mycket att det ska gå bra denna gång. Skulle också behöva bli lugnad av att du gör ett VUL :p

    kram på dig vännen!

    SvaraRadera